5 tips voor een gezonde en natuurlijke tuin

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

In je tuin kan je heel wat acties ondernemen om de natuur te helpen. Begin alvast met deze vijf vuistregels voor een gezonde en natuurlijke tuin. Ga daarna aan de slag met kleine en grote acties om meer leven in je tuin te toveren.

een gezonde en natuurlijke tuin artikel op actievesenioren.be

Een gezonde en natuurlijke tuin

Plant inheemse planten:

Globalisering zorgde voor de verspreiding van verschillende uitheemse ‘invasieve exoten’. Deze concurreren de oorspronkelijke soorten weg en zorgen voor verlies aan biodiversiteit. Plant daarom enkel inheemse planten voor een gezonde en natuurlijke tuin.

Gebruik geen pesticiden of meststoffen:

Er zijn genoeg alternatieven voor pesticiden. Zo zijn er planten die slakken afstoten. Of planten die insecten aantrekken die dan weer storende insecten opeten. Meststoffen heb je niet nodig als je de juiste planten voor je tuin uitkiest.

Plant nectarplanten:

Nectarplanten trekken vlinders en bijen aan en zorgen meestal voor een vrolijk kleuren- en geurenfestijn in de lente en zomer!

Zorg voor nestgelegenheid voor vogels en insecten: 

Geef vogels en insecten de kans om ook van je tuin mee te genieten. Plant bijvoorbeeld een haag aan, laat dood hout in je tuin liggen of creëer een humuslaag in je tuin. Vogels en insecten trekken dan weer andere diersoorten aan!

 Zorg voor ruige hoekjes: 

Niets doen is goed doen. Verwilderde hoekjes zijn vaak een paradijs voor allerlei soorten planten en dieren. Laat de natuur hier gewoon zijn gang gaan, en je zal zien dat het zal bruisen van leven! Een gezonde en natuurlijke tuin heeft niet steeds veel werk nodig.

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor elke senior die wilt genieten van het leven

Reacties

No comments yet

Actieve Senioren.be

ActiveSenioren.be is het sociale media platform van, voor en door de senior. De website biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden en heeft als doel, senioren van een sociaal, geestelijk en lichamelijk actief leven te laten genieten. 

interessant voor jou

Volg ons op facebook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

ActieveSenioren.be van, voor en door de échte actieve senior

X
X