Chocolate Nation in Antwerpen is enorm succes

Impressie geven van museum Chocolate Nation
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Antwerpen, 31 januari 2020 – . Chocolate Nation is dan ook een museum van nationale trots. Van heinde en verre reizen bezoekers speciaal voor het chocolademuseum naar Antwerpen. Het merendeel van de bezoekers komt van over de landsgrenzen. Duizenden lieten online een beoordeling achter. Het levert een lovenswaardig beoordelingsgemiddelde van 4,6 op 5 op.

53 verschillende nationaliteiten bezochten Chocolate Nation

Chocolate Nation verwelkomde in het eerste jaar 53 verschillende nationaliteiten; 32% van de bezoekers hebben de Belgische nationaliteit en 30% – niet geheel verrassend – de Nederlandse. De rest van de bezoekers komen uit alle werelddelen; van Nieuw-Zeeland tot Japan, van Peru tot Australië. Het belevingsmuseum wordt door velen als een bestemmingslocatie gezien; een groeiend aantal bezoekers geeft aan speciaal naar Antwerpen te komen om Chocolate Nation te bezoeken, blijkt uit de enquêtes die het museum dagelijks afneemt. Opvallend is dat naast de vele verschillende nationaliteiten ook de leeftijden heel uiteenlopend zijn. Het museum blijkt net als Belgische chocolade aantrekkelijk te zijn voor iedereen.

Bezoekers geven Chocolate Nation 4,6 op 5

Online is te zien dat bezoekers het museum dat geen regulier museum is, maar een waar belevingsmuseum, weten te waarderen. De veertien gethematiseerde ruimtes die de bezoekers 60 tot 90 minuten lang meenemen in het verhaal van onze Belgische chocolade kunnen rekenen op een hoge beoordeling. Chocolate Nation mag rekenen op minstens 1 review per dag op Tripadvisor, en staat steevast in de top 3 van de te bezoeken musea in Antwerpen. Met meer dan 1.000 beoordelingen op Google behaalt het museum een mooie 4,6/5. De interactieve transportzone, de reusachtige fantasiemachine die toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en de smaakhemel waarin maar liefst 10 verschillende smaken chocolade kunnen worden geproefd zorgen voor lovende woorden. Impressie geven van museum Chocolate Nation

1 jaar Chocolate Nation in cijfers

Twee jaar geleden was de plek, recht tegenover het Centraal station van Antwerpen nog een bouwput en 2,5 jaar geleden zwommen er nog vissen in het gebouw. Wat gebeurde er allemaal het afgelopen jaar. Eén jaar Chocolate Nation in cijfers:
 • 6 huwelijksaanzoeken – en er werd telkens volmondig ‘ja’ geantwoord op de cruciale vraag
 • 3.429.045 beluisterde audioverhalen over Belgische chocolade
 • Ruim 21.000 volgers op Facebook
 • 9.000 volgers op Instagram
 • De jongste bezoeker was 3 maanden oud
 • De oudste bezoeker was 98 jaar jong
 • Meer dan 100 schoolbezoeken
 • 365 openingsdagen
 • 289 bedrijfsevents, waaronder persconferentie met Roberto Martinez voor de selectie van de Rode Duivels EK 2020
 • Ruim 14.000 pralinedemonstraties
 • 134.700 geproefde pralines
 • 8 ton geproefde chocolade in de smaakhemel
 • 76 internationale journalisten


Grootste Belgische chocolademuseum ter wereld

Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld is een plek vol zintuiglijke ervaringen en verhalen van chocolademerken en chocolatiers. Chocoladetradities, geschiedenis, producten en innovaties komen allemaal aan bod in dit belevingsmuseum. In veertien gethematiseerde ruimtes nemen we bezoekers mee in een chocoladereis van 60 tot 90 minuten. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade wordt gemaakt en hoe de fluweelachtige smaak ontstaat. Onderweg ontdekken bezoekers waarom Belgische chocolade wereldberoemd is en kan er naar hartenlust geproefd worden, dat spreekt voor zich.

Praktische info

Tickets en info op www.chocolatenation.be Chocolate Nation is dagelijks geopend van 10.30 uur tot 21.00 uur. De laatste tour begint om 19.30 uur. De shop van Chocolate Nation, is vrij toegankelijk, opent om 10.00 uur en sluit om 21.00 uur. Koningin Astridplein 7 2018 Antwerpen

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Welkom!

X
X
X