De populairste kookboeken van het jaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Welke zijn de populairste kookboeken van het jaar. Vroeger werden recepten op blaadjes of in boeken geschreven en aan elkaar doorgegeven. We geven niets voor niets een gerecht de naam “op grootmoeders wijze”. Grootmoeder was het perfecte voorbeeld van een wandelend kookencyclopedie . Vandaag zoeken we de inspiratie meer en meer in kookboeken. Keukenprins of keukenleek iedereen is in staat een heerlijk gerecht op tafel te toveren. Auteurs richten zich vaker op een specifieke kooktechniek waarbij gezondheid centraal staat. Keto-dieet, gezonde fastfood, koken met nieuwe smaken… ActieveSenioren.be maakten een lijstje van de populairste kookboeken van het jaar. Klikken, bestellen en binnen enkele dagen in huis!

 

We beginnen onze populairste kookboeken met een bakboek

Laat ons beginnen met het kookboek waar elke Vlaming fier op is. Het Belgische Bakboek mag niet ontbreken in onze lijst van populairste kookboeken van het jar. In dit boek van Stefan Elias en Greet Draeye worden de lekkerste Belgische ambachtelijke klassiekers voorgesteld. Dit bakboek brengt de uitgebreide Belgische bakcultuur samen in één boek, met recepten vanuit elke uithoek van ons land. Brusselse en Luikse wafels, Lierse vlaaikes, Aalsterse ajuinentaart, Kortrijkse beschuit, Brugse kletskoppen, Ardens speltbrood, Antwerpse koekhandjes… veel meer unieke recepten waar maar weinig mensen het bestaan van kennen. Het Belgisch Bakboek brengt wel meer dan 100 culinaire Belgische bak-parels samen in één boek. Een must have voor elke bakliefhebber.

Yotam Ottolenghi kan niet ontbreken tussen de populairste kookboeken

Laat ons na onze bakkunst overstappen naar één van de populairste kookboeken van het moment. De befaamde Londense kok Yotam Ottolenghi slaagt er in zijn nieuwe kookboek “Simpel”, wonderwel in om met eenvoudige recepten toch de typische Ottolenghi-smaak op tafel te toveren. Met vorige kookboekbestsellers als “Plenty” en “Jeruzalem” bracht hij nieuwe smaken en ongewone producten in de keuken van elke hobbykok. Ook het succesvolle “Sweet”, een boek vol zoete recepten, is van zijn hand.

Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake. “Simpel” maakt heerlijk en onverwachts koken echt simpel. Een boek dat thuishoort op de keukenplank van elke kok.

Al gehoord van het keto-dieet of ketokuur

Heb je al gehoord van het keto-dieet? Kort gezegd komt het er op neer dat je koolhydraten vervangt door gezonde vetten en eiwitten, waardoor je gaat zorgen voor een grotere vetverbranding. Door deze eetstijl te gebruiken kan je lichaam geen of minder suikers uit de koolhydraten halen.  Door koolhydraten te mijden zal je lichaam een beroep doen op de lichaamsvetten als voornaamste energiebron. Deze manier van eten vergt voor velen wel een aanpassing.

Twee geweldige keto-dieet boeken zijn “Het complete keto-dieet kookboek” van Jane Faerber en “Ketokuur” van Pascale Naessens. Wie kan overschakelen naar deze eetstijl zal al snel merken dat de kilo’s er inderdaad vanzelf afgaan. Een ketogene levensstijl is niet alleen goed om wat kilo’s te verliezen maar heeft ook andere gezondheidsvoordelen zoals een evenwichtige suikerspiegel, een verlaagd risico op hart- en vaatziekten en een betere spijsvertering. Zeker de moeite om eens te proberen.

In het “Het complete keto-dieet kookboek” van Jane Faerber vind je 60 simpele keto-gerechten. Gerechten met weinig koolhydraten en veel gezonde vetten. Daarnaast zijn de gerechten super lekker en leer je als leek alle stappen om het keto-dieet onder de knie te krijgen. Je kan Jane Faerber ook volgen op Instagram of op Facebook.

“Ketokuur” is van de hand van Pascale Naessens. Momenteel de best verkopende auteur in België en gezicht van een gezond en zuiver voedingspatroon. Een aantal van haar werken werden reeds vertaald in Frans, Engels, Duits en zelfs Chinees. Daarnaast interviewde mevrouw Naessens als journalist verschillende voedingsexperts over de hele wereld. Het keto-dieet kon echt niet ontbreken in onze lijst van populairste kookboeken.

De klinkende namen van Pascal Naesens en Sandra Bekkari

Naast Pascal Naessens is de naam van voedingsdeskundige Sandra Bekkari je wel bekend. De boeken van haar populaire boekenreeks “Nooit Meer Diëten” gingen als zoete broodjes over de toonbank. In deze kookboeken geeft Bekkari je, via haar Sana-methode, de tools om een gezond voedingspatroon aan te meten.  Zeven eenvoudige stappen zorgen voor een ommekeer in je eetgewoonte en zorgen voor een gezondere levensstijl.

Met haar boeken wil Sandra iedereen toegang geven tot een gezond voedingspatroon zonder hiervoor op dieet te moeten gaan. Meer dan 500.000 kookboeken van Sandra Bekkari werden reeds verkocht. Hiermee is zij één van de best verkopende auteurs in België.

Met “Fast Food” en “Fast Food 2” laats Sandra zien dat gezond eten voor iedereen een haalbare kaart is. Dit zonder uren met voeding bezig te zijn. Vandaar ook de titel “Fast Food”. In de boeken vind je 80 recepten die niet alleen lekker en gezond zijn maar ook nog eens in een handomdraai klaar zijn.

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

@peepso_user_881(Erwin Slegers) Het zijn mischien de populairste kookboeken maar toch niet bij mij als Chef zweer ik toch nog altijd bij Auguste Escoffier
@peepso_user_940(Tom Pittoors) Zou me wel eens een kookboek mogen lezen ,ik kan zelfs nog geen water koken,hahaha 😉
@peepso_user_909(Nicole Mommaerts) @peepso_user_940(Tom Pittoors) Hola, dan kan je ook geen ei koken ! Jammer, maar misschien is dit dan een aanrader voor een startende kok ? https://www.bol.com/nl/p/nijntjes-kookboek-tussendoortjes/1001004001321988/
miniatuur bekijken
Nijntjes Kookboek, Tussendoortjes (Hardcover). Omdat het feest is bij tante trijn worden er allerlei heerlijke hapjes gemaakt. Boris en barbara maken...
@peepso_user_940(Tom Pittoors) @peepso_user_909(Nicole Mommaerts) hahaha
1 dag geleden 1 dag geleden

Welkom!

X
X
X