DPG Media en Telenet gaan voor nieuwe streaming service

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

DPG Media en Telenet bundelen de krachten in Vlaanderen

DPG Media en Telenet kondigen vandaag aan de intentie te hebben samen een volwaardig streamingaanbod met lokale en internationale programmering te lanceren. De streamingsdienst  zal er komen via een joint venture tussen beide bedrijven. Op die manier willen DPG Media en Telenet maximaal inspelen op het veranderende kijkgedrag in Vlaanderen. Het is ook de bedoeling een lokaal alternatief te bieden in de wereld van de groeiende streamingdiensten. Volgens DPG Media en Telenet zal het nieuwe bedrijf actief zijn in het najaar van 2020.

DPG Media en Telenet spelen in op veranderd kijkgedrag

Dankzij de digitalisering is het kijkgedrag overal ter wereld sterk aan het veranderen. Klassieke televisie is nog steeds ontzettend populair. Toch ontdekken veel mensen ook de voordelen van tv kijken op hun tablet, PC of smartphone. Vandaag de dag kijk je tv waar je wil en wanneer je wil. Vlaamse zenders en operatoren zette de laatste jaren in op de ontwikkeling van video-platformen en op aangepaste diensten zoals terugkijk -tv en tv-apps. Dit creëerde een revolutie binnen de televisiemarkt.

Klassiek t.v. kijken maakt plaats voor “on-demand”

Naast het aanbod via de klassieke tv-zenders, willen consumenten ook alsmaar meer een ‘on-demand’-aanbod, én ze zijn bereid om hiervoor te betalen. Internationale, betalende streaming services, die met alsmaar meer de Vlaamse markt ontdekken, zetten het Vlaamse media ecosysteem onder druk. Deze snelgroeiende markt biedt echter ook potentieel voor spelers die onderscheidend kunnen zijn met een sterk lokaal aanbod in combinatie met buitenlandse films en series.

Vlaamse streamingdienst van PDG Media en Telenet nog in 2020

DPG Media en Telenet hebben verschillende troeven in handen om samen een belangrijke lokale streamingdienst uit te bouwen. Ze hebben in Vlaanderen een breed portfolio van televisiezenders die ontzettend populair zijn en voornamelijk programma’s van eigen bodem programmeren. Daar is Vlaanderen, als relatief kleine regio, vrij uniek in. De inhoudelijke samensmelting van DPG Media (met o.a. Vlaamse fictie) en de lokale en internationale programma’s van Telenet (met o.a. SBS/Woestijnvis/Play) geeft de kijker een uniek aanbod. Vandaag heeft Telenet meer dan 400.000 klanten die gebruik maken van Play en Play More. Deze twee diensten zijn momenteel enkel beschikbaar voor Telenet-klanten. DPG Media heeft, na de succesvolle lancering van het gratis platform VTM GO, een technologisch hoogstaand platform ontwikkeld voor een eigen betalende streamingdienst.

Met gebundelde krachten voor een beter aanbod

DPG Media en Telenet willen tegemoet komen aan de noden van kijkend Vlaanderen. Met de joint venture en hun gebundelde kennis willen ze nog in 2020 een nieuwe lokale streamingservice lanceren. Deze streaming service zal beschikbaar zijn via een nieuwe betalende tv-app. De app zal voor iedereen in Vlaanderen beschikbaar zijn. Ook via het bestaande Play aanbod van Telenet zal de streamingsservice verkrijgbaar zijn.Het lokale televisie- en videolandschap zal door de nieuwe samenwerking versterkt worden. DPG Media en Telenet staan vanzelfsprekend open voor een content-samenwerking met andere Vlaamse partijen, zoals de VRT.

Kris Vervaet, CEO DPG Media België: “Sinds geruime tijd pleiten wij voor een sterk Vlaams streamingaanbod. We hebben altijd gehoopt om dit met lokale partners te kunnen realiseren, want dat biedt veel meer kansen om succesvol te zijn tegen de internationale spelers. We zijn heel blij dat we nu onze krachten kunnen bundelen met Telenet. Beiden zijn we ervan overtuigd dat we een heel aantrekkelijk aanbod kunnen ontwikkelen dat het verschil zal maken met content van eigen bodem. Dit is zonder meer goed nieuws voor de consument en voor het hele medialandschap.”
John Porter, CEO Telenet: “Telenet heeft altijd geloofd in de kracht van samenwerking binnen het lokale media- ecosysteem om het hoofd te kunnen bieden aan de druk die internationale tv-spelers op de Vlaamse markt zetten. De eerste belangrijke stappen in dat kader heeft Telenet gezet met de overname van De Vijver Media (Woestijnvis, zenders vier, vijf en zes); Vandaag slaan Telenet & DPG  Media de handen in elkaar om weer een stap verder te gaan. Daarbij moet de joint venture niet vertrekken van een compleet nieuw businessmodel, maar vanuit een bestaande en gezonde klantenbasis van meer dan 400.000 abonnees. Dat moet een voldoende garantie zijn om succesvol een nieuw hoofdstuk te schrijven in de Vlaamse mediageschiedenis.”

Nieuwe bedrijf kan snel van start

Het nieuwe bedrijf wordt een aparte juridische vennootschap met als aandeelhouders DPG Media en Telenet. Beide aandeelhouders bregen 50% kapitaal in in de joint venture. De nieuwe samenwerking moet nog worden voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten. Indien DPG Media en Telenet groen licht krijgen, zal er snel werk gemaakt worden van het veelbelovende project. Voor de details over de nieuwe service, de naam, prijs en exacte timing is het nog wat vroeg. Toch is dit een grote stap in de goede richting voor tv kijkend Vlaanderen.

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Welkom!

X
X
X