Een dagje Ronde van Vlaanderen

Peter Sagan, Ronde van Vlaanderen, wielrennen, België
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Zondag is het weer zo ver. De Ronde van Vlaanderen, Vlaanderens Mooiste, de hoogmis der hoogmissen van het wielrennen. Noem deze mythische koers zoals je zelf wil, als er één dag is dat zowat iedereen in Vlaanderen met “De Koers” bezig is, dan is het wel op de 14de zondag van het jaar, “Ronde van Vlaanderen zondag”. Zeker voor senioren staat deze koers in de herinneringen gegrift. Voor de eerste keer gereden in 1913, georganiseerd door de sportkrant Sportwereld is zowat elke senior opgegroeid met deze klassieker. En ook al ben je geen wielerliefhebber, zondag 7 april is er geen ontkomen aan, zondag 7 april is het Ronde van Vlaanderen Dag.

De Ronde van Vlaanderen zal gereden worden, no matter what

Podium, De Ronde van Vlaanderen, 2018 Winnaar, Niki Terpstra, beker

De Ronde van Vlaanderen werd voor de eerste keer georganiseerd in 1913. Tijdens WOI in de jaren ’15-’16-’17 en ’18 werd de ronde niet gereden. Vanaf 1919 was er geen enkel voorjaar meer zonder “De Koers” op het programma. Zelfs in de oorlogsjaren van WOII streden de eliterenners om Vlaanderens mooiste en eeuwige roem, op hun naam te schrijven. Mede door deze “no matter what, de koers zal rijden” filosofie, de geschiedenis, de lengte, de vele kasseistroken en het heuvelachtige karakter groeide de Ronde van Vlaanderen uit tot het  monument in de wielergeschiedenis dat het vandaag is.

Vlaanderens Mooiste in de geschiedenis

De Ronde van Vlaanderen begon als een kleine en voornamelijk Belgische koers. Veel internationale interesse was er niet omdat De Ronde op dezelfde dag als Milaan-San Remo gereden werd. De enige niet Belgische winnaar van De Ronde voor de 2de WO is de Zwitser Heiri Suter. Onthoud deze naam voor de volgende sportquiz waar je zal aan deelnemen of om zondag indruk te maken op je vrienden ;-). Na WOII begon de ronde aan een sterke opmars. Zo werd de Ronde van Vlaanderen opgenomen in de voorloper van de wereldranglijst en staat vandaag Vlaanderens mooiste te pronken aan de kop van de UCI World Tour.

 

De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen

Zaterdag 6 april wordt het wielerweekend feestelijk ingezet met De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. Maximum 16.000 wielertoeristen zullen zich kunnen meten aan winnaars als Boonen, Devolder en Gilbert. Zondag is het dan, met stramme spieren, extra nagenieten wanneer de profs over dezelfde kasseien en heuvels razen. Ook dit jaar worden er op zondag tienduizenden supporters, liefhebbers en geïnteresseerden langs het parcours verwacht. De deelnemende ploegen worden op de Grote Markt van Antwerpen voorgesteld. Daar begint de starpresentatie om 8u30. Om 10u30 wordt aan Het Steen op de Scheldekaai het starschot van de 103de Ronde van Vlaanderen gegeven.

Fietsen, wielertoeristen, kinderen, wielrennen

Plan je bezoek aan Antwerpen of Oudenaarde goed op voorhand

Op de Groenplaats is er een fandorp ingericht waar wielerliefhebbers heel de dag kunnen langskomen. Het is aangeraden om je trip naar de starzone in Antwerpen goed op voorhand te plannen. Ook een bezoek aan de koers in de Vlaamse Ardennen of aan de aankomst in Oudenaarde plan je best goed vooraf. Alle informatie om niet voor verrassingen te komen staan, vind je hier: SLIM NAAR ANTWERPEN en op DE RONDE IN OUDENAARDE. Alle informatie over De Ronde van Vlaanderen vind je op: https://www.rondevanvlaanderen.be/nl/rvv/elite-mannen

Alvast heel veel plezier langs het parcours of thuis voor de buis en… Dat de beste mag winnen.

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Welkom!

X
X
X