Actieve Senioren.be

Ethische sociale website voor de actieve senior

Actieve Senioren, Out of the box, top grootouders, ster, grootouders, oma, opa

Gramping: Grootouders en kleinkinderen op vakantie

Gramping grootouders leren de kleinkinderen

Samen op reis gaan met meerdere generaties is al geruime tijd een trend in de reissector. Dit betekent dat we de trend langzaamaan kunnen beschouwen als een echte blijver en nieuwe vaste waarde. Gezinnen bedenken steeds nieuwe manieren om samen herinneringen te creëren. Deze herinneringen ontstaan niet meer alleen tussen kind en ouder maar slagen tegenwoordig ook een generatie over. De gewone gezinsreizen worden meer en meer vervangen door ‘Skip-Gen’-reizen, ook wel ‘Gramping’ genoemd.

Even opzoeken op Google… Gramping?

Gramping? Even op Google zoeken naar de betekenis? U bent niet de enige. ‘gramping’ is een samenstelling van de woorden ‘grandparents’ en ‘camping’, niet te verwarren met het welbekende glamping. Vergis u niet, de trend gaat veel verder dan het kamperen op de lokale camping aan zee. Gramping verspreidt zich van de camping tot aan de meest exotische bestemmingen en luxe hotels. De grootouders nemen de kleinkinderen mee op reis. Als ouder blijf je zonder schuldgevoel rustig thuis. Of beter nog, boek je een romantisch weekendje weg, want oma en opa nemen de kleinkinderen mee op vakantie en beleven de tijd van hun leven.

Gramping met de kleinkinderen naar Nieuwpoort aan zee

 

Maria en Jan trokken deze zomer met veel goesting naar hun meest geliefde plekje op aarde. Aan sfeer en gezelligheid geen gebrek op de camping in Nieuwpoort. Alle kleinkinderen gaan mee en dat zijn er heel wat. Voor de ouders het perfecte moment om even op adem te komen na weer een volgepropt werkjaar. Grootouders en kleinkinderen genieten en herinneringen voor het leven worden hier geboren.

Bedankt voor de foto’s Maria en Jan. 

Het succes van gramping

Het ‘bederven’ of verwennen van de kleinkinderen is in de loop der jaren heel erg veranderd. Waar grootouders vroeger hun kleinkinderen verwenden met speelgoed en snoep, gaan ze nu een hele stap verder. Oma en opa nemen de kleinkinderen mee op avontuur en verwennen ze op locatie. Dit type reizen is ontstaan door een samenloop van omstandigheden: een babyboom-generatie die met pensioen gaat, een generatie grootouders die nog uitermate fit is en bovenal senioren die de nood voelen om familie te combineren met een rijk gevuld leven en het verkennen van de wereld.

Deze grote reizen zijn een ideaal excuus om mijlpalen in het leven van de kleinkinderen te markeren. De vervanging van de communie of lentefeest, het afstuderen van de lagere school… heel wat grampings zijn een aanvulling of vervanging van traditionele vieringen. Het kiezen van de juiste vakantie voor speelse kinderen en babyboomers, kan soms een hele uitdaging zijn. Toch hoeft het dat niet te zijn. Reisorganisatie leggen zich meer en meer toe op deze nieuwe trend en bieden ‘Gramping’-ervaringen over heel de wereld aan. Neem je kleinkinderen mee op een epische treinreis door Zwitserland, geniet van actievolle waterpret in Kroatië, ga op natuuravontuur in Costa Rica of doe een jeepsafari in het Krugerpark.

Gramping de luchthaven met de grootouders

Stel doelen en maak de mooiste herinneringen

Gramping heeft zo een positief effect op alle generaties: de kleinkinderen beleven een dol avontuur, grootouders bouwen een sterkere band met de kleinkinderen en de ouders kunnen genieten van die welverdiende wetime.

Het is wetenschappelijk bewezen dat psychologie onze biologie drijft. Bij senioren zonder doelgerichtheid draait het immuun- en cardiovasculaire systeem letterlijk op een lager pitje. In het leven is het belangrijk doelen te stellen. Ook als senior is dit niet anders. Een gramping met de kleinkinderen zal je humeur en welbevinden onmiddellijk verbeteren. Geluk is aanstekelijk, iedereen die tijd doorbrengt rond een gelukkig kind, zal zichzelf ook gelukkiger voelen. Ga op vakantie, geniet van die quality time samen met de kleinkinderen, stel doelen en maak herinneringen voor het leven.

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

@peepso_user_882(Ma We) Zo graag... was de laatste jaren al een gewoonte geworden. Maar vrees dat Coronavirus COVID-19 het zeker dit jaar gaat beletten 🙁

@peepso_user_882(Ma We) @peepso_user_1(ActieveSenioren David) Op appartement aan Belgische kust... maar als men nu de mensenmassa al ziet... afwachten 🙂

Out Of the Box

Out Of The Box is een blog gevuld met creatieve ideeën, om je vrije tijd op een boeiende manier te verrijken. Deze inspirerende blog is onderverdeeld in 3 categorieën: DIY (do it yourself), Leven VOL Ervaring en Top Grootouders. Alvast veel plezier en niet vergeten: wees creatief en denk Out Of The Box.

Actieve Senioren.be

Ontdek nóg meer

Recente Artikels Out Of The Box

Volg ons op Facebook

X
X
X