Actieve Senioren.be

Ethische sociale website voor de actieve senior

Hoe zelf een herbruikbaar mondmasker maken

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Hoe zelf een herbruikbaar mondmasker maken

 

Wat heb je nodig:

  • Wit (100%) katoen – eventueel oude kussensloop
  • Witte stikzijde / Kopspeldjes
  • Wit lint, ( kan strakker aangespannen worden dan elastiek)

 

 

Hoe ga je te werk:

  • Knip een stuk stof 20/40 cm
  • Plooi en stik de stof volgens patroon

 

 

Hoe gebruiken:

  • Tussen de twee laagjes stof kan je nog filter plaatsen voor extra bescherming. Ikzelf gebruik koffie filterzakje😀
  • Onderhoud
  • Wassen op 60* is volgens onze arts voldoende
  • VEEL EENVOUDIGER IS : na verwijderen van eventuele filter, stoomstrijkijzer op warmste temperatuur en met stoom het mondmaskertje enkele seconden strijken, (100* katoen) geen enkele virus overleeft deze temperaturen.

 

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

@peepso_user_72(Els Beyens) Interessant Mieke, maar daarvoor moet je echt kunnen naaien hé.... en dàt is niet aan mij besteed. Hopelijk hebben we 't niet nodig.... groetjes OMI/Els
@peepso_user_861(Caroline Daemen) Ik ben slechtziend, stikken en naaien is ook niet aan mij besteed 😂
@peepso_user_72(Els Beyens) Bedankt hoor Joke, momenteel heb ik er al twee in katoen + 5 wegwerp (apotheker) en m'n zus is ook volop bezig met het maken, die gaat er voor mij ook nog enkele opzij leggen. Maar 't is extra lief van je. In geval van nood zou ik het zelf wel kunnen hoor - ik bedoelde maar dat niet iedereen kàn en wil naaien... Hier maakte iemand voor elke bewoner eentje, zomaar, een 80-tal geloof ik...als dàt geen solidariteit is.... Ik waardeer je aanbod echt wel....dikke merci. OMI/Els
@peepso_user_72(Els Beyens) O, nu zie ik dat jouw reactie bedoeld was voor Caroline....zij zal je aanbod wel aanvaarden....mensen met zulke beperkingen moèten geholpen worden. De vrouw van m'n kleinzoon werkt als ergo-therapeute bij blinden en slechtzienden, dus ik weet wel dat die mensen het niet makkelijk hebben. Daar zou de overheid voorrang moeten aan geven als ze maskers gaan geven....toch ? OMI/Els
@peepso_user_861(Caroline Daemen) @peepso_user_72(Els Beyens) das lief maar een voorkeursbehandeling hoeft niet hoor, dan krijg je alleen maar nijd onder de mensen. Als ik al geholpen word ben ik al super blij.
@peepso_user_862(Suzanne Pittoors) bedankt voor de info maar niet voor mij ik heb geen naaimachine 🙁
3 weken geleden 3 weken geleden
X
X
X