Actieve Senioren.be

Ethische sociale website voor de actieve senior

Moederdag, de dag van elke moeder

dame, vrouw, oma, Moederdag, taart, gelukkig
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Dit jaar weer bloemetjes voor Moederdag? Altijd leuk natuurlijk. Als kind is het fijn om op school voor mama een moederdagcadeau te knutselen. Mama is altijd blij, het gaat trouwens om het gebaar, de emotionele waarde en niet om hoeveel iets kost. Het mooie is dat moeders moeders blijven, ook als hun kinderen of zelfs kleinkinderen moeders worden. Heden ten dage hebben veel senioren die zelf al oma zijn ook nog zelf een mama. Of je nu 20, 50 of 100 jaar bent, op Moederdag staat elk kind wel even stil bij mama. En natuurlijk is een bloemetje, een taartje van de bakker of een lieve welgemeende knuffel al genoeg. Elk jaar iets nieuws verzinnen om mama te verrassen, echt vanzelfsprekend is het niet. We proberen jullie op wat ideeën te brengen.

Een generatie-moeder-tuinfeest op Moederdag

Moederdag valt in de lente. Met wat geluk de perfecte periode om samen te genieten van het mooie weer. Om alle moeders in de familie samen in de bloemetjes te zetten is het misschien een leuk idee om een generatie moederdagtuinfeest te organiseren. Senioren vinden het vaak leuk de hele familie bij elkaar te hebben. Waarschijnlijk zitten er wel een aantal mama’s in de familie. Je eigen mama natuurlijk, maar ook je kinderen en misschien zelfs je kleinkinderen kunnen al mama geworden zijn. Wat is er leuker dan samen te genieten van elkaar in de ontluikende en bloeiende natuur.

Moeder, dochter, Moederdag, wandelen, park

Ontbijt op bed voor mama

Het is en blijft een klassieker, maar daarom niet minder leuk. Ontbijt op bed. Voor moeders die graag genieten van een lekker en uitgebreid ontbijt is het altijd leuk verrast te worden met een ontbijt op bed. Er zijn verschillende diensten die ontbijt aan bed voor Moederdag aanbieden. Je kan het natuurlijk nog wat persoonlijker maken en zelf een ontbijtmand in elkaar steken. Het wordt natuurlijk nog leuker als je bij het ontbijt ook wat tijd kan maken voor je mama en gezellig samen kan ontbijten.

Moederdag DIY-Spa

Houdt mama van lichamelijke verwennerij maar is het te moeilijk om nog echt naar een wellness te gaan, laat de Wellness dan naar je mama komen. Trakteer mama op een thuis-wellness-dag compleet met al haar favoriete spullen. Geef haar een manicure of heerlijk warm aromatisch bad. Doe haar haar en geef een ontspannende gezichtsmassage. Als kers op de taart kleed je mama mooi op en schmink je haar voor een gezellig avondje uit in haar lievelingsrestaurant. Je zal zien dat elke senior geniet van die quality time samen.

Geen Moederdag, maar Moeder-weekendje-weg

Neem mama nog eens mee op reis. Samen op reis gaan wordt misschien wel een duur Moederdagcadeau, maar een weekendje weg moet zeker lukken. Wanneer je ouder wordt en alles niet meer zo gemakkelijk gaat, wordt het plannen van een uitstap en zeker een weekendje weg of reis, vaak niet meer gedaan. Toch zijn er mogelijkheden genoeg om te blijven “reizen”, als senior moet je er natuurlijk wel voor openstaan. Wees als senior niet te fier om aan te geven wat nog wel en wat niet meer gaat. Wees ook niet te fier om hulp te vragen of hulpmiddelen te gebruiken. Een weekendje zee kan zoveel deugd doen. Zeker als alle kinderen op het strand staan te wachten op mama. Voor mama wordt het nog leuker als ze al op voorhand enkele tips kan krijgen, zo heeft ze weer iets om naar uit te kijken.

Eerste stap naar een gezamenlijke hobby

In plaats van mama weer een cadeau te kopen, laat mama haar cadeau zelf maken. Ga haar naar een leuke knutsel- of creanamiddag en maak samen een leuk cadeau. Op die manier verras je je mama twee keer. Je gaat samen op uitstap en hebt samen een leuke tijd, en als herinnering aan de leuke dag schenk je je creatie aan je mama. Ideaal zijn bijvoorbeeld een namiddag bloemschikken, juwelen maken, interieur spullen maken, fotografie… Jullie kunnen genieten van een gezellig dagje uit, leren iets bij en ontmoeten op de koop toe misschien wel interessante andere senioren. Wie weet is het wel de eerste stap naar een nieuwe gezamenlijke hobby.

Moederdag Brunch

Als ontbijten op bed niet de stijl van je mama is, organiseer dan een Moederdagbrunch. Kleed de tafel aan in een lentethema. De lente is het seizoen voor alles wat licht, helder en fris is en vergeet natuurlijk de Moederdagbloemen niet! Ook hier heb je weer de mogelijkheid om alle mama’s in de familie in de bloemetjes te zetten. Mama, oma, maar ook de kinderen en kleinkinderen die al mama zijn zullen genieten van een brunch tezamen. Dit zijn trouwens ook de ideale momenten om foto’s van drie – en viergeslachten te nemen. Een mooie herinnering en prachtig aandenken.

Filmavond in de luie zetel

Organiseer een avondje nostalgie en neem je mama mee naar de tijd van toen. Een filmavond met films van vroeger of de lievelingsfilms van je mama. Zorg voor wat lekkere hapjes en een goed glas wijn of ander drankje en geniet samen van een avondje lekker lui in de zetel. Het wordt allemaal nog leuker wanneer je samen in je pyjama onder een warm dekentje kan genieten van deze filmavond voor Moederdag.

Of liever echt naar de bioscoop

Plan een Moederdag-filmavond en ga naar de bioscoop. Bioscoopbezoeken dalen met de leeftijd. Waar jonge mensen regelmatig een bezoek brengen aan de bioscoop zie je dat senioren dit heel wat minder vaak doen. Niet dat senioren niet graag naar de film gaan, integendeel. Een uitstap naar de bioscoop is daarom een onverwacht en schitterend cadeau. Heel wat filmzalen zetten tegenwoordig ook vaak klassiekers op hun programma. Je hoeft natuurlijk niet steeds terug in de tijd te gaan. Een goede actiefilm of komedie kan ook leuk zijn. Uiteindelijk gaat het om de quality time die je als “kind” nog eens kan doorbrengen met je mama.

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

Er zijn nog geen reacties
X
X
X