Actieve Senioren.be

Ethische sociale website voor de actieve senior

Actieve Senioren, Out of the box, top grootouders, ster, grootouders, oma, opa

Leuke kerstactiviteiten voor groot en klein samen

Ik kan niets leuker bedenken dan in de aanloop naar Kerst, tijd te spenderen met de mensen die je lief zijn. In deze Out Of The Box delen we daarom enkele leuke kerstactiviteiten die je samen met je kleinkinderen kan beleven. Deze activiteiten staan zeker garant voor heel wat kerstvoorpret!

Leuke kerstactiviteiten blijven bestaan. Kerstfilms!

De leuke kerstactiviteiten van vroeger zijn er vandaag nog steeds. Misschien wel een beetje op een andere manier. Op Netlfix of Telenet Play kan je rond deze periode van het jaar de leukste kerstfilms kijken. Maak een grote kom popcorn en nestel je samen met je kleinkids in de zetel. Om het extra gezellig te maken, kan je de zetel aankleden met kerstkussens en dekentjes. De grootouders die geen plaats hebben in de zetel, kunnen enkele matrassen voor de TV sleuren en deze in kerstsfeer aankleden. Zo kunnen alle kleinkinderen samen een gezellige TV namiddag/picknick beleven.

Tot onze top 5 beste kerstfilms horen:

  • Home Alone (1-2-3)
  • The Grinch
  • Het kerstfeest van Mickey
  • Arthur Christmas
  • The Polar Express

Wil je hier steevast een traditie van maken? Vul je DVD collectie aan met deze klassiekers? Je kan al deze films kopen bij Bol.com

Kerstboom-pizza’s maken

Super lekker en vooral heel gemakkelijk om zelf te maken zijn de kerstboom-pizza’s.

Alle info vind je via deze link

Voor extra gemak, kan je kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken. Snij uit het pizzadeeg een grote kerstboomvorm. Je kan ook meerdere mini kerstboompjes uit het deeg snijden. Voeg tomatensaus en kaas toe. Daarna kan het versieren beginnen. Uit paprika kan je een prachtige ster en slingers snijden. kersttomaatjes, mozzarellabolletjes en mini salami kunnen dienst doen als kerstballen.

 

Ga schaatsen – Opgelet! enkel voor grootouders met ervaring

Heb je de schaatsmoves van vroeger nog in de benen? En heb je zin om dit samen met je kleinkinderen te delen? In veel steden en gemeenten verschijnen er rond de kerstperiode schaatsbanen op de marktpleinen. Langs de schaatsbaan staan vaak tientallen kerstbomen met feestelijk lichtjes. De kerstmuziek die weerklinkt uit de boxen maakt het super gezellige. Opwarmen kan dan weer met een warme choco of glühwein bij de vele kraampjes.

Buitenschaatsbanen kan je deze kerstperiode vinden in:

Kerstkleurplaten inkleuren voor jong en oud

Op heel wat websites kan je gratis de mooiste kerstkleurplaten afhalen om samen met je kleinkinderen in te kleuren. Het is een gemakkelijke activiteit waar je iedereen bij kan betrekken en vooral: de kleinkinderen zijn hier even zoet mee. De tekeningen kunnen achteraf ook ter decoratie opgehangen worden. Enkele voorbeelden van websites waar je gratis leuke kleurplaten kan afhalen zijn: TOPKLEURPLATEN.NL, LEUKVOORKIDS.NL en KLEURPRENTJES.BE

Leuke kerstactiviteiten om van te smullen: Kerstkoekjes bakken

Niets gezelliger dan samen met de kleinkinderen jullie eigen kerstkoekjes bakken. Heel wat recepten en inspiratie zijn terug te vinden op het net. Fan van speculaaskoekjes? Op Libelle kan je een lekker recept terugvinden. Ook een basisrecept voor kerstkoekjes kan je hier terugvinden met leuke tips voor versiering.

Tip: maak voor het bakken van de kerstkoekjes, een gat in het deeg met bijvoorbeeld een rietje. Dan kan je er nadien een touw of koord doorhalen en de koekjes ophangen in de kerstboom.

Samen genieten in de Winter Efteling

Als je samen met de kleinkinderen een echt magisch kerstmoment wilt beleven, dan is de Winter Efteling the place to be. De sfeer is heel bijzonder: vreugdevuren, besneeuwde dennenbomen, fabelachtige versiering, hutjes waar ze warme chocolademelk en warme lekkernijen verkopen,… Naast winters entertainment, kan je gaan schaatsen in het ijspaleis of langlaufen op de langlaufbaan ’t Hijgend Hert.

Je hoeft niet te wachten voor gourmet

Waarom wachten tot de feestdagen om van een gourmet-avond te genieten? De meesten kinderen zijn verzot op gourmet. Ze mogen zelf hun eten kiezen, samenstellen en bakken. Probeer samen met de kleinkinderen allerlei gerechtjes uit en beslis welke de lekkerste zijn voor de komende feestdagen.

Tip: de gourmetplaat is ook een ideale bakplaat voor pannenkoeken. Een heerlijk nagerecht!

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Out Of the Box

Out Of The Box is een blog gevuld met creatieve ideeën, om je vrije tijd op een boeiende manier te verrijken. Deze inspirerende blog is onderverdeeld in 3 categorieën: DIY (do it yourself), Leven VOL Ervaring en Top Grootouders. Alvast veel plezier en niet vergeten: wees creatief en denk Out Of The Box.

Actieve Senioren.be

Ontdek nóg meer

Recente Artikels Out Of The Box

Volg ons op Facebook

X
X
X