Actieve Senioren.be

Ethische sociale website voor de actieve senior

Leuke lockdown apps om in contact te blijven met vrienden en familie

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

België in Lockdown… Mis jij ook dat sociaal contact? Wel er bestaan een aantal leuke apps om met vrienden en familie op afstand te spelen. Natuurlijk is dit niet hetzelfde als dat je kleinkinderen op bezoek komen en je samen een spelletje aan tafel kan spelen. In tijden van isolement is het echter zoeken naar leuke alternatieven om in contact te blijven met elkaar.
Als jullie nog andere leuke apps gebruiken om met elkaar op afstand in contact te blijven, laat het ons dan zeker weten.

 

Speel het bekende Wordfeud tijdens de lockdown

Wordfeud kan je vergelijken met Scrabble. Het is een puzzelspel voor meerdere spelers waarin je je vrienden en willekeurige tegenstanders kunt uitdagen en wel 30 verschillende potjes tegelijk kan spelen.

Je maakt en plaatst woorden op een spelbord van 15×15 en verdient zo punten. Je verhoogt je score door op de vakjes van (drie)dubbele letterwaarde en (drie)dubbele woordwaarde letters te leggen.

Wordfeud kan je ook op afstand spelen en is dus één van de ideale apps om tijdens de lockdown te spelen met vrienden en familie. Je kan de app ook de toestemming geven om een tegenstander voor je te vinden. Tijdens het spel kan je chatten, complimentjes geven of je tegenstander een beetje plagen. De keuze is aan jou!

Rummikub zonder elkaar te besmetten

Het originele Rummikub-spel is er nu ook met een gratis versie! Rummikub is één van de populairste familiespellen ter wereld. De unieke combinatie van tactisch denken, geluk hebben en een gespannen competitie heeft dit klassieke familiespel tot één van de meest succesvolle games van de afgelopen 70 jaar gemaakt!

Rangschik de stenen om de slimste combinatie van kleuren of nummers te maken. Ben jij de eerste speler die alle stenen op tafel weet te plaatsen en daarmee de wedstrijd weet te winnen?

Met deze rummikub-app kan online spelen tegen miljoenen spelers over de hele wereld. Je hebt ook de mogelijkheid je spelregels aan te passen aan je eigen wensen. Wat nog veel leuker is tijdens de lockdown, is dat je ook een privé spel kan starten. Nodig je vrienden en familieleden uit om tegen elkaar te spelen!

Als je een Facebook-account hebt kan je zien welke andere spelers uit jouw Facebook-vriendenlijst online zijn, deze kan je vervolgens uitnodigen voor een spel!

e Pro-versie kost 7,49 euro en is vanaf 17 maart voor 30 dagen gratis te downloaden omwille van het Coronavirus.

Draw something, het super leuke tekenspel

“Draw Something is een cool sociaal tekenspel! Teken en raad alles van krabbels tot perfecte kunstwerken met je familie en vrienden! Speel gratis voor het allergrootste plezier.”

Daag tijdens de lockdown je vrienden en familie uit voor een snel spel of ga samen de strijd aan! Je kan tekenen en raden wanneer je wilt en dit wanneer het jou het beste uitkomt.

Drwa something is heel uitgebreid. Het spel wordt regelmatig geüpdatet met nieuwe of bijgewerkte categorieën. Deze categorieën zijn heel divers van wetenschap tot popcultuur.

Draw Something

UNO! Van klein tot groot, iedereen speelt UNO!

UNO! Speel tijdens de lockdown ‘s werelds nummer één kaartspel als nooit tevoren. Speel UNO! Thuis of onderweg. Of je nu een UNO! -veteraan bent of helemaal nieuw, speelt eigenlijk geen rol. UNO! Is gewoon super leuk en nu we het niet samen aan tafel kunnen spelen, spelen we het maar  online tegen elkaar!

Je kan UNO! Spelen met de gewone regels, of tal van nieuwe regels toevoegen. Met de app kan je altijd en overal verbinding maken met je familie of vrienden en dit over de hele wereld. Breng je vrienden samen in een fun-Room en bedenk je eigen regels. Bij deze app heb je de mogelijkheid je te verbinden via de chat. Verstuur spraakberichten naar de andere spelers tijdens een wedstrijd of roep UNO naar je medespelers wanneer je op het punt staat te winnen.

TRIVIA CRACK, wie is de slimste van jouw vrienden en familie

Deze app gebaseerd op het spel Trivial Pursuit. Vergroot je algemene kennis terwijl je leuke trivia-vragen beantwoord! En geen nood, tijdens de lockdown kan je met deze app gewoon verder spelen met je vrienden of familie.

Ben je dol op spelletjes met vrienden? Daag vrienden en familie uit voor leuke trivia-vragen! Bewijs dat jij de slimste bent, niet alleen door trivia-vragen te beantwoorden, maar ook door meerkeuzevragen voor te stellen in de app.

Via het klassement kan je zien of je meer goede antwoorden hebt dan je vrienden of kijk wie de echte familiekampioen is! Trivia Crack is leuk voor alle leeftijden, met geweldige triviavragen voor volwassenen én leuke triviavragen voor kinderen! Je kan daarnaast je voortgang delen via sociale netwerken en cahtten met vrienden, familie of willekeurige tegenstanders.

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

Er zijn nog geen reacties
X
X
X