Login om je activiteitspunten te zien

Actieve Senioren.be

Menu

Onthaasten Met Vier in Bed in het rustige Limburg

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Met vier in bed groepsfoto van week 5

Als senior kan het leven ook druk zijn. Tijd nodig om even te onthaasten? Wel Met Vier In Bed gaat van maandag 8 tot en met donderdag 11 juli onthaasten in Limburg. Al zal de kijker zich op dinsdag 9 juli in de Oostenrijkse bergen wanen, wanneer de gasten in nationale klederdracht opgewacht worden voor een verblijf in het opvallende Gasthof Lederhose.

Met Vier In Bed van maandag 8 t.e.m. donderdag 11 juli om 21.40u bij VTM

 

Onthaasten met Guido en Christel in Serenity in Pelt

Limburg boven deze week in Met Vier in Bed. Aftrappen doen we in het landelijk dorpje Pelt, aan de rand van het grootste bos van Vlaanderen. Hier prijkt Serenity, de B&B van onderhoudstechnicus Guido en zijn vriendin Christel. Guido kon het na een relatiebreuk niet over z’n hart krijgen het huis dat hij zelf heeft gebouwd te verkopen, en dus besloot hij het om te bouwen tot een B&B. Vorig jaar in september opende hij de deuren. En hoewel hij nooit de droom had om B&B-uitbater te worden, geniet Guido er steeds meer van. Ook zijn nieuwe vriendin Christel steunt hem volledig in deze nieuwe uitdaging en helpt hem zoveel ze kan. B&B Serenity heeft 4 kamers, voorzien van alle comfort.

Met vier in bed Guido en Christel

 Aflevering 17maandag 08/07 om 21.40 bij VTM

 

Frieda en Hugo onthaasten in Gasthof Lederhose in Diepenbeek

Neen, Met Vier in Bed trekt niet naar de Oostenrijkse bergen, wél naar de B&B van Frieda en Hugo in Diepenbeek. 45 jaar geleden stampten de twee, toen ze zelf nog piepjong waren, een jeugdcafé uit de grond en dat hebben ze 12 jaar gedaan tot hun dochter Debby geboren werd. Met haar komst besloten Frieda en Hugo hun zaak te verkopen. Ze genoten van het gezinsleven en trokken naar Oostenrijk op vakantie. Toen een stuk familiegrond te koop kwam, besloten Frieda en Hugo hun liefde voor Oostenrijk en de horeca te combineren. Gasthof Lederhose was aanvankelijk een eetcafé, maar nog geen B&B. Dat kwam pas toen dochter Debby het huis verliet. Frieda en Hugo hebben al heel wat werkjaartjes op hun teller staan, maar aan onthaasten denken ze nog lang niet.

Met vier in bed Frieda en Hugo

Aflevering 18 dinsdag 09/07 om 21.40 bij VTM

 

In de watermolen met Serge en Marica van De Ruttermolen in Rutten

In de schaduw van de basiliek van Tongeren ligt het dorpje Rutten. Daar ligt al eeuwenlang een hoeve met bijbehorende watermolen: de Ruttermolen. Sinds 2017 is dit de B&B van Serge en Marica. Oorspronkelijk was Serge kok van beroep, maar dankzij bakkersdochter Marica schoolde hij zich om tot bakker-patissier, om daarna samen 18 jaar lang een bakkerij te runnen. Maar daar kwam abrupt verandering in toen Serge moest geopereerd worden aan een aangeboren hartafwijking. “Toen heb ik een tik gekregen. Er kwam een klik dat iets moest veranderen in mijn leven, het moest iets rustiger”. Er werd gekozen om te onthaasten met een B&B, iets waar Marica en Serge al lang van droomden. Marica en Serge kochten de hoeve en verhuisden helemaal naar het verre Limburg. In de zomermaanden kan je genieten van het verwarmde zwembad. Sauna en jacuzzi zijn het hele jaar beschikbaar.

Met vier in bed Serge en Marica

Aflevering 19 woensdag 10/07 om 21.40 bij VTM

 

De Broers Corné en Laurent van ’T Huys Van Steyns in Tongeren

Met Vier in Bed blijft in Tongeren want op een speerworp van het standbeeld van Ambiorix staat een historisch pand. Een gebouw met een verhaal en ziel: ’t Huys Van Steyns. Dit is het hotel van de broers Corné en Laurent. Hun ouders waren landbouwers en woonden in een vierkantshoeve. Fietsers stopten er vaak als ze de broers op hun privéterras op het binnenplein zagen zitten omdat ze dachten dat ze er iets konden drinken. Zo is het idee beginnen rijpen bij de broers om een brasserie te beginnen want in hun regio was er wel behoefte naar. De brasserie was zo’n succes dat de broers al snel een tweede horecazaak startten in het centrum van Tongeren, en ook een hotel volgde. Maar opnieuw was hun drang naar een volgende uitdaging groot. Toen botsten ze op de oorspronkelijke woning van Louis Steyns, die in 1895 zijn eerste Ambiorix-schoen produceerde in Tongeren. Hun tweede hotel werd geboren: ’t Huys Van Steyns, met kamers die allen vernoemd zijn naar schoenen, zoals de mocassin-kamer en de sneaker-kamer.

Met vier in bed Corné en Laurent

Aflevering 20 donderdag 11/07 om 21.40 bij VTM

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor elke senior die wilt genieten van het leven

Reacties

Er zijn nog geen reacties
X
X
X