DIY, out of the box, creatief

Pasen tijdens de lockdown

Pasen tijdens de lockdown

Pasen tijdens de lockdown, hoe doe je dat? Dit jaar zal Pasen er een beetje anders uitzien dan andere jaren. Door de coronacrisis en de lockdown zijn we ook tijdens de paasfeesten genoodzaakt thuis te blijven. Geen kleinkinderen die op bezoek komen om paaseitjes te rapen. Geen kinderen die langskomen voor de jaarlijkse paasbrunch of geen leuke paasuitstap met je vrienden naar jullie favoriete restaurant. Pasen hoeft echter niet in het water te vallen. En al is het leuker dat heel de familie met Pasen langskomt, toch kan je ook in lockdown een echt paasgevoel creëren. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind.

 

Pasen tijdens de lockdown… Paaseieren versieren

Wie aan Pasen denkt, denkt aan paaseieren versieren. Nu iedereen in lockdown zit, is er meer dan tijd genoeg om eens heel creatief te zijn met je eitjes. Door je paaseitjes mooi te schilderen heb je ook direct een decoratief stuk in je huis. Hierdoor kan Pasen tijdens de lockdown toch nog een echt paasgevoel geven. Je kan deze creatieve activiteit combineren met een wandeling en opzoek gaan naar een mooie tak van een krulwilg.

Verstuur een paaskaartje naar je vrienden en familie

Nu dit jaar Pasen tijdens de lockdown valt en we allemaal moeten thuisblijven is het misschien leuk nog eens een echt paaskaartje te versturen. Je kan het kaartje zelf maken voor wie je wil en het per post opsturen. Zeker de kleinkinderen gaan dit fantastisch vinden. Zij zijn het niet gewoon om een kaartje van de postbode te ontvangen. Er zijn op Pinterest 1001 voorbeelden te vinden hoe je zelf een leuk kaartje kan maken. Thuis leuk wat knutselen en een wandeling naar het postkantoor.

Maak met wat handigheid mooie draadfiguren in paasthema

Draadfiguren maken van een ijzerdraad lijkt heel simpel maar vergt toch wel een beetje handigheid. Rond de paasperiode kan je bijvoorbeeld konijntjes, kuikentjes, kippen of eitjes plooien. Een super idee om makkelijk en betaalbaar paasdecoratie te maken. Sommige gaan nog een stapje verder en maken voor hun paashaas of kip ook echte kleren.

Wil je een uitdaging met Pasen tijdens de lockdown

Wil je een stapje verder gaan. Dan is het maken van paasfiguren uit papier marché misschien wel iets voor jou. Maak je het liever niet te moeilijk, hou het dan bij een paasei. Toch kan je het zo gek niet bedenken of je kan het maken. Een beetje creativiteit brengt je al een hele stap vooruit. Je zal versteld staan van het resultaat. Voor je het weet is er weer een lockdowndag voorbij en wordt Pasen tijdens de lockdown nog leuker dan je dacht.

De nostalgie van de pomponnetjes

Iedereen heeft vroeger wel geleerd pomponnetjes te maken van garen. Misschien word je nog wel steeds nostalgisch als je deze kleine garen balletjes om een of andere reden maakt. Pomponnetjes maken is en blijft leuk en ook met Pasen kan je met deze pomponnetjes leuke decoratieve spulletjes maken. Met een klein beetje inspiratie en wat handigheid verander je de nostalgie in schattig paashaasjes.

Zalig Pasen allemaal!

Pasen is een speciale dag. Hoewel de laatste jaren het christelijk verhaal zo goed als verdwenen is, toch blijft het een feest van samenkomen en familie. Meer dan bij Sinterklaas of Kerstmis, een feest van de grootouders en de kleinkinderen. Paaseitjes rapen, genieten van de eerste lentezon en samen heerlijk eten. Maar nu Pasen tijdens de lockdown valt, valt ook het paasfeest in het water. Het dan maar binnen een paar weken vieren is zoals ze dat zeggen: “vijgen na Pasen”. Hopelijk kunnen deze ideetjes het paasfeest toch een beetje redden. Zalig Pasen allemaal!

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Out Of the Box

Out Of The Box is een blog gevuld met creatieve ideeën, om je vrije tijd op een boeiende manier te verrijken. Deze inspirerende blog is onderverdeeld in 3 categorieën: DIY (do it yourself), Leven VOL Ervaring en Top Grootouders. Alvast veel plezier en niet vergeten: wees creatief en denk Out Of The Box.

Actieve Senioren.be

Ontdek nóg meer

Recente Artikels Out Of The Box

Volg ons op Facebook

Welkom!

X
X
X