Actieve Senioren.be

Ethische sociale website voor de actieve senior

Schoolbenodigdheden die kleinkinderen gelukkig maken

schoolbenodigdheden kleurpotloden
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Ja ook schoolbenodigdheden kunnen kinderen echt gelukkig maken. Met alle “terug naar school”-acties zie je soms door het bos de bomen niet meer … Na een heerlijke zomervakantie gaan de schoolpoorten weer open. Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Een moment van stress en drukte voor elk gezin met schoolgaande kinderen. Ook de grootouders zijn fier op hun kleinkinderen en steken waar het kan een handje toe om het schooljaar zo rimpelloos mogelijk te laten starten. Voor ouders is de start van het nieuwe schooljaar niet alleen een periode van veel stress en drukte, maar ook van heel wat kosten. Leerboeken, inschrijvingsgeld, kosten voor de opvang, nieuwe kleren, nieuw schoolgerief… Kinderen willen hip zijn en erbij horen. Dat extraatje van oma en opa kan dan echt het verschil maken.

 

Schoolbenodigdheden: wat staat er op de verlanglijst van kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren willen op de eerste plaats, op hun manier, hip zijn. Hippe kleren, toffe schoenen en een coole boekentas. Maar daar stopt het natuurlijk niet. Ook het schrijfgerief en de mappen en schriften in de boekentas moeten voldoen aan een bepaald hipgehalte. Kinderen en vooral jongeren zijn heel kieskeurig. Je schoolgerief kan bepalen of je IN of OUT bent. Brooddozen en drinkbekers zijn dan nog wel betaalbaar, computerbenodigdheden, laptops en tablets zijn dit al veel minder.

 

Het begint allemaal bij de “boekentas” of beter: rugzak of schoudertas

Eastpak laptoptas verkopen
Eastpak Ultimate Rugzak – 16 inch laptopvak – Sunday Grey Bol.com

Al de schoolbenodigdheden steken kinderen in hun perfecte boekentas. De boekentas is zowat het paradepaartje. Een echte leren boekentas zoals vroeger wordt nog zelden gedragen. Toch zijn leren boekentassen nog heel erg in. De leren retro boekentas zoals we die vroeger kenden zie je nog zelden. Leerlingen verkiezen vandaag de dag een rugzak of schoudertas. Het belangrijkste is dat je de rugzak of schoudertas niet te groot maar ook niet te klein koopt. Houd rekening met de inhoud maar ook met de afmetingen. De inhoud wordt uitgedrukt in liter de afmetingen in cm. Het is belangrijk dat je een map van A4 formaat in de tas kan steken. Ook rugzakken en schoudertassen met een vak voor een laptop zijn momenteel heel erg in. De zogenoemde laptoptassen.

 

Niet zomaar een A4 map kopen

schrijfmap verkopen
GreenBurry Schrijfmap A4 van plantaardig gelooid leer – Carmel Bol.com

De meest gebruikte mappen op school zijn nog steeds de A4 ringmappen met 2 ringen. Je hebt deze in allerlei kleuren en diktes. Mappen met een dikte van 16mm koop je best niet. Door de te kleine ringetjes kunnen de geperforeerde bladen niet goed draaien en gaan ze stuk. Je koop best mappen van 25mm of mappen van 30mm. Een goede A4 ringmap in een effe kleurtje kost ongeveer 3,5 euro. Wil je dezelfde map met een mooie tekening op, reken dan al snel op een budget dat 4x hoger ligt.

Schoolbenodigdheden die momenteel heel erg in zijn bij leerlingen in het middelbaar en hoger onderwijs zijn schrijfmappen. Dit zijn meestal leren mappen die heel wat klasse uitstralen en waar je binnenin een notitieblok, schrijfgerief, je gsm, bankkaarten enz. kan steken.

 

Schrijfgerief: De toppers blijven aan de top

Bij schrijfgerief blijven de toppers jaar na jaar zowat hetzelfde. Het zijn de grote namen die de plak zwaaien. Dit komt omdat deze bekende merken ook voor de beste kwaliteit zorgen. Pennen, stiften en ander schrijfgerief van bekende merken gaat gewoon veel langer mee en is zijn geld meer dan waard. Met merken als Stabilo, Bruynzeel, Bic en Staedtler zit je altijd goed. Enkele potloden een vulpen of balpen, markeerstiften, kleurstiften, kleurpotloden, een gom en een lat. Laat het schooljaar maar beginnen.

Het lijkt overdreven, maar kinderen en zeker jongeren kijken naar elkaar om te zien welk schrijfgerief ze hebben. Hoe cru het ook klinkt, kinderen met hip en mooi schrijfgerief hebben vaak meer vrienden en meer sociaal contact.

 

Brooddozen en drinkbussen veel onvoldoendes

De moeilijkste zoektocht in de schoolbenodigdheden is misschien nog wel de zoektocht naar een goede drinkbus. Heel wat drinkbussen zijn kwalitatief niet goed en beginnen na een tijdje te lekken. Natte boeken, schriften en schrijfgerief tot gevolg. Met drinkbussen die je kan dichtschroeven zoals de Dopper zit je altijd goed. Toch kan het voor kinderen in de lagere school en zeker in de kleuterklas moeilijk zijn om deze drinkbussen open-, maar ook weer goed dicht te draaien. Drinkbussen met een ander systeem zijn dan aan te raden. De CamelBak drinkflessen zijn er voor kinderen en volwassenen van alle leeftijd. Heeft een makkelijk systeem om open en dicht te doen en is goed te reinigen. Ook dat is belangrijk, flessen die na een tijdje muf beginnen te ruiken kan je best niet kopen. Zie ook dat de fles in de vaatwasser mag.

drinkbussen camelbak verkopen
CamelBak Eddy Kids Drinkfles – 400 ML Bol.com

Brooddozen is dan weer veel makkelijker te kiezen. Door de verhoogde aandacht voor het milieu is het uit den boze het lunchpakket nog mee te geven in aluminiumfolie. Een brooddoos met verschillende compartimenten zorgt er voor dat je eten gescheiden blijft. Zo loop dat sap van de tomaten niet tegen de bokes met choco.

 

Kies bewust welke laptop iemand nodig heeft

Op heel wat scholen kan je via de maandelijkse factuur een laptop huren. Toch is het makkelijker werken wanneer je je eigen laptop hebt. Het kopen van een laptop kan over de loop der jaren zelfs goedkoper uitkomen dan het huren van een laptop op school.

affiliated verkoop HP pavilion
HP Pavilion x360 14-cd1023nb – 2-in-1 Laptop – 14 Inch – Azerty bol.com

Het kiezen van een laptop kan echt wel moeilijk zijn. Heb jij besloten om je kleinkind een laptop cadeau te geven voor het nieuwe schooljaar, zit dan even samen om dit te bespreken. Een te lichte laptop zorgt dat die traag werkt en dat je misschien wel gefrustreerd wordt of je computer vastloopt. Bij een te zware laptop betaal je veel geld voor dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Je gebruikt best één van de keuzeprogramma’s waarmee je kan bepalen welk laptop iemand nodig heeft. Zo’n makkelijk keuzeprogramma vind je HIER. Gewoon de vragen invullen en zien wat voor jou de beste keuze is. Er zijn laptops van 200 euro tot 5000 euro, alles hangt af van wat je echt nodig hebt.

Laat dat nieuwe schooljaar voor de kleinkinderen maar beginnen. Met al deze schoolbenodigdheden wordt het alvast een succesvol schooljaar.

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

@peepso_user_190(Mieke Vandenneste) Door de hedendaagse consumptiemaatschappij en het willen tevreden stellen van de kinderen wordt er ieder jaar te veel nieuw materiaal aangekocht voor het nieuwe schooljaar.
Ouders geven jammer genoeg veel te vlug toe om nieuwe spullen te kopen terwijl veel materiaal van het vorige jaar nog goed is.
@peepso_user_522(Eden Leer) Iedereen is tegen de consumptiemaatschappij, maar de consumptiemaatschappij blijft wel bestaan. Wel een beetje contradictorisch, niet? 😉 En het gaat natuurlijk niet alleen over schoolgerief... Een dure auto, een verre reis, een buitenverblijf, dure kleren, op restaurant gaan, computer, laptop, tablet, smartphone... Wie er niet gelukkig van wordt hoeft niks te kopen, en toch doen we het bijna allemaal op onze eigen manier 😉
Eden Leer heeft een GIF gedeeld
10 maanden geleden 10 maanden geleden
X
X
X