Actieve Senioren.be

Ethische sociale website voor de actieve senior

Actieve Senioren, Out of the box, top grootouders, ster, grootouders, oma, opa

Slecht weer? Ga met je kleinkinderen naar een museum

skelet, Dino, dinosauriër, t-rex, museum

Actieve Senioren, Out of the box, top grootouders, ster, grootouders, oma, opa

We hebben de voorbije weken al wel meer dan enkele dagen slecht weer gehad. Toch is dit geen reden om binnen te blijven, of je te vervelen. Een dagje slecht weer? Voor Topgrootouders is dat geen enkel probleem, of beter nog, het ideale excuus om met je kleinkinderen naar een museum te gaan. Of hoe een regenachtige dag verandert in een boeiende en leerrijke uitstap.

Met je kleinkinderen naar een museum, onze topfavorieten:

Speelgoedmuseum in Mechelen (3+)

De eerste stad die we aanraden om met je kleinkinderen naar een museum te gaan is Mechelen. In deze mooie stad vind je het speelgoedmuseum waar je over een oppervlakte van maar liefst 7000m2 één van de meest uitgebreide speelgoedcollecties van Europa vindt. Speelgoed van vroeger en nu en van over de hele wereld. Herontdekt als grootouder je favoriete speelgoed uit lang vervlogen tijden en toon ze aan je kleinkinderen. Wie weet halen de kleinkinderen die oude bikkels wel terug van de zolder.

Worden de kleinkinderen een beetje te druk? Terwijl de grootouders zich verpozen in de cafetaria, kunnen de kleinkinderen zich er vlak naast het museum gaan amuseren in de vrije speelruimte. Voor de allerkleinsten is er trouwens een aparte speelruimte. Kinderen tot 6 jaar kunnen er in een heus sprookjesbos allerlei spelletjes spelen.

speelgoedmuseum, speelgoed, pop, poppenwegen, museum

Museum voor natuurwetenschappen in Brussel (5+)

Bij kleinkinderen rond de leeftijd van 5 à 6 jaar durft de dino-gekte wel eens de kop op te steken. Dinosauriërs blijven voor kinderen, maar ook voor volwassenen tot de verbeelding spreken. Zijn de kleinkinderen een beetje uitgekeken op hun dino-speelgoed en de eindeloze replays van hun favoriete dino-film? Dan is het het ideale moment om met je kleinkinderen naar het Museum voor natuurwetenschappen in Brussel te gaan. In dit museum zal jij, zowel als je kleinkinderen overdonderd worden door de ‘echte’ wereld van de dinosauriërs.

Zoals bij zovele musea loopt de uitgang van dit museum door de gift shop. Het ideale moment om een mooi souvenir aan een leuke daguitstap te kopen en je kleinkind te verwennen met een leerrijk archeologisch setje 😉

skelet, dino, dinosauriër, museum, T-rex

Gallo-Romeins Museum in Tongeren (6+)

In het Gallo-Romeins Museum in Tongeren kan je samen met de iets oudere kleinkinderen ontdekken hoe de mensen in de prehistorie woonden en op jacht gingen, hoe ze landbouwers werden en besloten kleine dorpen te bouwen. Vervolgens stap je in de spannende geschiedenis van de Romeinen. Het Gallo-Romeins Museum heeft prachtig ingerichte zalen en een prima audioguide op kinderformaat. Hebben jullie een hongertje?  In het museumcafé kan je proeven van de echte Romeinse gastronomie. Een andere optie is om tussen je museumbezoek door, het museum te verlaten en in het mooie centrum van Tongeren iets te gaan eten of te drinken. Na het lekker tussendoortje kunnen jullie de spannende tocht door het museum verderzetten.

Harnas, Romeinen, museum, geschiedenis

Met de kleinkinderen naar een museum… Tips:

  • Kies een museum dat bij je kleinkind past en een thema dat je kleinkind aanspreekt.
  • Kies voor een kort en krachtig bezoek. Hou er rekening mee dat je kleinkind voor een beperkte tijd geboeid zal blijven. Een bezoek van maximum anderhalf uur is ideaal.
  • Geef je kleinkind korte opdrachtjes tijdens jullie museumbezoek. Laat je kleinkind foto’s nemen van zijn/haar favoriete objecten.
  • Heb je een heel speels kleinkind dat niet lang rustig kan blijven, dan is het misschien beter om te kiezen voor een doe-centrum. Hier kan je net als in een museum je kleinkind leuke weetjes bijbrengen, maar op een speelse manier. Leuke doe-centra zijn onder andere Technopolis in Mechelen of Hidrodoe in Herentals… Maak er een super leuke dag van.

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Out Of the Box

Out Of The Box is een blog gevuld met creatieve ideeën, om je vrije tijd op een boeiende manier te verrijken. Deze inspirerende blog is onderverdeeld in 3 categorieën: DIY (do it yourself), Leven VOL Ervaring en Top Grootouders. Alvast veel plezier en niet vergeten: wees creatief en denk Out Of The Box.

Actieve Senioren.be

Ontdek nóg meer

Recente Artikels Out Of The Box

Volg ons op Facebook

X
X
X