Actieve Senioren.be

Ethische sociale website voor de actieve senior

Sporthorloges voor senioren

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

“Sporthorloges voor senioren, dat is nu toch echt niet nodig. Een sporthorloge is voor jonge afgetrainde topsporters”. Natuurlijk is dit niet waar. Iedereen die een actief leven leidt heeft voordelen bij het gebruik van een sporthorloge. Zelfs senioren die niet meer zo actief zijn, hebben baat bij het gebruik van een sporthorloge. Je hartslag is een belangrijke indicator van je gezondheid. Dat je nu 20, 50 of 75 jaar bent, een hartslagmeter vertelt meer over jezelf dan je denkt.

Ook de medische- en bedrijfswereld beseffen maar al te goed dat sporthorloges niet enkel voor sporters een meerwaarde kunnen bieden. Sinds kort zijn er dan ook verschillende bedrijven die sporthorloges voor senioren maken.

Polar activity system Polar 

Voordelen van sporthorloges voor senioren

sporthorloges voor senioren doen meer dan alleen de hartslag meten. De moderne sporthorloges verzamelen heel wat gegevens die je kunnen helpen om gezond te leven. Ze verzamelen gegevens over je slaappatroon, calorieverbruik en –niveau, je bloeddruk en temperatuur. Deze gegevens zijn van vitaal belang bij het controleren van je gezondheid. Beginnende ziektesymptomen kunnen met een sporthorloge op tijd worden herkend. Ook periode van stress zijn zeer herkenbaar. Het inlassen van een rustperiode kan zo gepast en op tijd gebeuren. De opgeslagen gegevens op je sporthorloge geven ook uw arts een goed zicht op je gezondheid.

Foto: Garmin

Waar op letten bij de aankoop van een sporthorloge?

Met het ouder worden zijn er misschien een aantal zaken die je minder goed kan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je gezichtsvermogen of motorische vaardigheid. Toch is het vooral belangrijk dat je een sporthorloge koopt die voor jou makkelijk werkt. Veel hangt af van hoe bedreven je bent. Denk daarom goed na over het volgende:

1 Gebruiksgemak

Heel wat senioren zijn niet zo begaan met nieuwe elektronische toestellen als jongeren. Wie al een sporthorloge heeft gebruikt, zal met een nieuwe sporthorloge snel weg zijn. Wanneer je er voor het eerst één koopt, kan de bedienen en het gebruik nogal complex zijn. Probeer een sporthorloge te kopen waarbij je voor de belangrijkste functies maar 1 of 2 klikken nodig hebt. We raden altijd aan om een sporthorloge te kopen in een winkel waar ze je het gebruik kunnen uitleggen. Koop je toch online, lees dan zeker een aantal recensies.

2 Esthetiek

Smaken verschillen. Ook al is het design van een sporthorloge niet hét belangrijkste, hou er toch rekening mee dat je een toestel koopt dat je mooi vindt. Wanneer je van plan bent je sporthorloge vaak te dragen, is het ook leuk dat die mooi oogt. Er zijn heel wat prachtige ontwerpen voor ieders smaak. Je mag gerust fier zijn dat één van de  mooie sporthorloges voor senioren draagt.

3 Gevoel aan de pols

Het is waarschijnlijk de bedoeling dat je de sporthorloge het grootste deel van de dag zal dragen. Hou er dus rekening mee dat hij comfortabel aan je pols zit. Ook hier geldt de regel, koop in een gespecialiseerde winkel. Op die manier kan je voelen hoe het toestel aan je pols zit.

Garmin golf horloge Garmin Sporthorloge

4 Levensduur batterij

De kwaliteit van een sporthorloge is vaak te herkennen aan de levensduur van de batterij. Ook zal je zien dat de prijs van je toestel stijgt naarmate de batterij langer meegaat. Alle moderne sporthorloges zijn oplaadbaar. Een volledig opgeladen batterij zou in het begin minsten 6 dagen moeten meegaan. Alles hang natuurlijk ook af van het gebruik. Maak jij lange wandelingen en gebruik jij een gps systeem op je sporthorloge, dan zal dit een enorme invloed hebben op de levensduur van je batterij.

5 Multi-tracking-functie

Je hartslag meten en weten is belangrijk. Toch zijn er nog heel wat andere indicatoren die van belang zijn als het over je gezondheid gaat. Kies één van de sporthorloges voor senioren die naast je hartslag ook je calorieën, bloeddruk, slaappatroon, temperatuur en zelfs hydratatie bijhoudt. Weet wel hoe meer functies, hoe duurder het horloge. Wanneer deze parameters constant worden gemonitord, bespaar je heel wat tijd bij de arts met overbodige controles. Op die manier kunnen beslissingen sneller genomen worden.

Heel wat sporthorloges hebben tegenwoordig ook een gps-tracking systeem. Hiermee wordt perfect in kaart gebracht waar, wanneer, hoe snel, hoe ver… je gewandeld, gelopen of gefietst hebt.

6 Een groot scherm is handig

Niet alleen voor senioren, maar grote schermen zijn over het algemeen heel handig. Op die manier kan je meer gegevens op één scherm plaatsen, waardoor je niet telkens hoeft te klikken om een ander gegeven te zien. Grotere schermen hebben ook een groter lettertype, wat als senior altijd handig is. Houd wel rekening met de omvang van je arm. Wanneer je smalle armen hebt kan een groot scherm nogal lomp overkomen.

7 Waterdichtheid

Een sporthorloge kan niet anders dan waterdicht zijn. Stel dat je gaat zwemmen, ook dan wil je je indicatoren bijhouden. Ook wanneer je andere watersporten doet of op vakantie in het water gaat, wil je niet steeds zitten denken aan je sporthorloge. Alle sporthorloges van een relatief goede kwaliteit zijn waterdicht. Wanneer je gaat duiken moet je ook kijken tot welke diepte je sporthorloge waterdicht is.

Polar sporthorloge Polar Sporthorloge

Sporthorloges voor senioren geen overbodige luxe

Als senior is het belangrijk de vitale indicatoren van je lichaam bij te houden. Lichaamstemperatuur, calorieverbruik, hartslag en bloeddruk zijn belangrijke parameters voor een gezond lichaam. Een sporthorloge is daardoor net zo belangrijk voor senioren als voor jongeren of topsporters. Meten is weten en hoe meer je over jezelf en je gezondheid weet, hoe beter. Neem zeker de tijd om het sporthorloge te kiezen dat het beste bij jou past. Een kwalitatief sporthorloge is niet goedkoop, maar gaat dan ook vele jaren mee. Wil je één van de sporthorloges voor senioren kopen via onze partner dan kan je dat via deze link heel veel succes en geniet van je actief leven

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

Er zijn nog geen reacties
X
X
X