DIY, out of the box, creatief

XXL breien: supersnel een mooi deken met extra dikke wol

Koffie, melk, breien, XXl breien, wol
DIY, out of the box, creatief

XXL breiwerk is een interieurtrend die heel wat aantrek heeft en volgers (terug) aanzet tot breien. De grote steken van dit breiwerk hebben bovenop de gezellig uitstraling nog een aantal extra voordelen. De gebruikte wol is zo chunky, dat je in zeer korte tijd een groot deken kan breien. Voor de creatievelingen met wat minder geduld is dit dus een leuke bezigheid om snel resultaat te zien. Ook voor beginners is dit een ideale techniek om te starten met breien, aangezien de wol zo dik is dat je duidelijk ziet waar je mee bezig bent. XXL breiwerk is zeer stijlvol en zal meteen een warme gloed geven aan je woon- of slaapkamer.

WELKE WOL GEBRUIK JE VOOR XXL BREIEN?

Het materiaal dat je gebruikt om te XXL breien, is lontwol. Dit is een halfproduct dat eerst wordt gewassen en eventueel gekleurd. Daarna wordt het gekaard tot een vlies, in strengen gesplitst en gekamd. De vezels van wol worden hierbij in één richting gekamd, in de vorm van een lang lont. In tegenstelling tot ander breigaren, wordt de lont niet getwijnd (d.i. het in elkaar draaien van vezels). Voor een deken van 120×150 heb je ongeveer 3 kg aan lontwol nodig. Dit is slechts een indicatie. Als je heel strak gaat breien, dan gebruik je natuurlijk meer wol dan dat je losjes de steken opzet. Heb je snel last van kriebels bij wolproducten, houdt hier dan rekening mee. In dit geval is het beter om voor Merino wol te kiezen. Deze wol heeft een fijner structuur en is daarmee veel gladder en zachter (maar ook duurder). Het grootste aanbod aan lontwol kan je natuurlijk online vinden, zoals bijvoorbeeld bij de webwinkel Zijdewinkel

Wol, kleuren, breien, winkle, XXL breien

Hoe ga je te werk bij XXL breien?

Een kant en klaar gebreid deken is prijzig en het is dus zeer voordelig om je te wagen aan een DIY-deken. In minder dan twee uur tijd kan je zelf een groot deken breien om er daarna mee in de zetel te kruipen.  Breien kan je met behulp van mega grote breipriemen, PVC buizen (32 mm dikke pijp), bezemstelen of zelfs….je armen.

Inspiratie en verschillende werkwijzen voor al je XXL breiwerk, kan je terugvinden op Pinterest en Youtube.

Hieronder kan je al even kijken hoe XXL breien in zijn werk gaat. Veel breiplezier.

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Out Of the Box

Out Of The Box is een blog gevuld met creatieve ideeën, om je vrije tijd op een boeiende manier te verrijken. Deze inspirerende blog is onderverdeeld in 3 categorieën: DIY (do it yourself), Leven VOL Ervaring en Top Grootouders. Alvast veel plezier en niet vergeten: wees creatief en denk Out Of The Box.

Actieve Senioren.be

Ontdek nóg meer

Recente Artikels Out Of The Box

Volg ons op Facebook

Welkom!

X
X
X