ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael heropenen

Heropening zoo Antwerpen en Planckendael
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael zijn vanaf 18 mei weer open, onder strikte veiligheidsvoorwaarden. Ze doen dit de eerste twee weken exclusief voor abonnees en mits reservering vooraf online. Vanaf 1 juni zijn beide parken open voor het grote publiek maar ook na reservatie.

Het aantal bezoekers dat tegelijkertijd de parken bezoekt, wordt beperkt. Online vooraf reserveren is een must! Dit kan voor abonnees vanaf vrijdag 15 mei op de websites van beide parken. Vanaf maandag 18 mei kan het grote publiek reserveren. Bezoekers kiezen hun moment van aankomst uit vijf tijdssloten. De openingsuren worden hiervoor uitgebreid vanaf 8u tot 19u. De bezoekersstromen worden zo gespreid over de hele dag. In beide parken gelden strikte veiligheidsregels. Coronastewards zien toe op de naleving ervan.

 

Blij en opgelucht

ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael zijn blij dat ze terug open kunnen. De dierentuinen zijn immers bij uitstek plaatsen waar mensen zich in een natuurlijke en gecontroleerde omgeving kunnen ontspannen op voldoende afstand van elkaar. ZOO Antwerpen brengt als oase midden in de stad en best bewaarde 19de eeuwse dierentuin ter wereld al meer dan 177 jaar mensen dichter bij de dieren en de natuur. De lockdown vanaf 14 maart is een financiële aderlating voor beide parken.

 

Fans van het eerste uur

De eerste twee weken openen de parken exclusief voor hun grootste fans, de abonnees, mits reservatie vooraf. Zij kunnen vanaf vrijdag 15 mei op de websites reserveren en kunnen eenvoudigweg hun abonnement en de reservatiemail meebrengen voor hun bezoek. Zij kennen de parken het best en zijn direct aanspreekbaar zowel digitaal als op het terrein. Mogelijk worden de nieuwe coronaregels op basis van hun ervaringen nog verfijnd. Het grote publiek kan ook vanaf maandag 18 mei online reserveren voor een bezoek vanaf 1 juni.

 

Coronaregels

Beide parken passen strenge veiligheidsmaatregelen toe. Allereerst MOET je online en vooraf reserveren! Breng deze reservatie mee. Ter plaatse is het dragen van een mondmasker (+12j) verplicht in de gebouwen, de toiletten, bij take-away in de restaurants en overal waar de 1,5 m social distance niet bewaard kan worden. Coronastewards informeren en kijken toe op de naleving van de nieuwe regels. Op verschillende locaties in de tuinen staan handgels ter beschikking. Betalingen gebeuren elektronisch en liefst contactloos. De terminals, automaten, buggy’s en bolderkarren worden regelmatig ontsmet. Er zijn wachtzones, éénrichtingsverkeer en aparte in- en uitgangen voor locaties met een beperkte capaciteit. Er is enkel take-away voor de restaurants met éénrichtingsverkeer. Je kan enkel buiten zitten mits social distancing per gezin. Voorlopig zijn alle voederbabbels en animaties geschrapt. Speelzones zijn niet toegankelijk. De continenten in ZOO Planckendael hebben éénrichtingsverkeer.

 

#ZOOsamen

ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael dringen bij de bezoekers aan op een strikte naleving van de coronaregels. Voor jezelf, je naasten, je medebezoekers, de verzorgers en indirect de dieren. #ZOOsamen

 

Samengevat

Abonnees kunnen reserveren vanaf vrijdag 15 mei voor een bezoek vanaf maandag 18 mei. De parken zijn twee weken exclusief open voor abonnees. Iedereen kan reserveren vanaf maandag 18 mei voor een bezoek vanaf maandag 1 juni.

  1. Reserveer online via onze websites.
  2. Kies je uur van aankomst.
  3. Breng je reservatiebevestiging mee. (en je abonnement voor leden). Kom niet als je ziek bent!
  4. Draag een mondmasker in gebouwen, toiletten, take-away in de restaurants en waar de social distancing (1,5m) niet mogelijk is.
  5. Was je handen regelmatig. Gratis handgel verspreid over het park.
  6. Coronastewards informeren en controleren.
  7. Betaal contactloos.
  8. Shop open met beperkte capaciteit, enkel take-away in de restaurants : buiten zitten mits social distancing per gezin.
  9. Geen voederbabbels, geen animaties, speelzones gesloten.

Laat zeker een reactie achter

Actieve Senioren

Voor de echte actieve senior

Reacties

@peepso_user_881(Erwin Slegers) Morgen ga ik naar Planckendael , heb gisteren gereserveerd , eerst wel een code gevraagd voor invalidetickets te kunnen krijgen en kreeg deze onmiddelijk
@peepso_user_881(Erwin Slegers) Vandaag naar Planckendael geweest en onmiddellijk een abonnement + parkeerkaart genomen
@peepso_user_862(Suzanne Pittoors) @peepso_user_881(Erwin Slegers) Is dat Kai Mook?
3 maanden geleden 3 maanden geleden
@peepso_user_881(Erwin Slegers) Nu moeten abonnees niet meer op voorhand reserveren alleen nog die met een dag ticket
@peepso_user_881(Erwin Slegers) Gisteren naar de Zoo in Antwerpen geweest om naar de Flamingokuikentjes te gaan kijken
@peepso_user_881(Erwin Slegers)
Ook zijn we naar de kleintjes van de zilverrug gorilla gaan kijken, https://youtu.be/fdyEiHy53Zo De pasgeboren baby heb ik niet gezien maar wel Thandie die nu anderhalf jaar oud is.Populatie herstellen
De geboorte van deze westelijke laaglandgorilla is heel goed nieuws, want de diersoort is ernstig bedreigd. In 25 jaar tijd is hun populatie in de natuur met zestig procent gedaald door stroperij, jacht en ziektes. Nu leven er minder dan 316.000 dieren van deze mensapensoort. Het cijfer blijft elk jaar weer dalen.

Het wetenschappelijk team van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael (Center for Research and Conservation, CRC) coördineert al 18 jaar het onderzoeksproject ‘Projet Grands Singes’ in Kameroen. Daarmee willen ze de effecten van grootschalige houtkap op de overlevingskansen van gorilla’s en chimpansees in kaart brengen. Ze stimuleren bedrijven om samen met lokale overheden hun activiteiten zo aan te passen dat het voortbestaan van de… Lees verder

Welkom!

X
X
X